3D PRINT

Rolf Schmidt Industriplast tilbyder 3D print af eventuelle prototyper, modeller, fixturer mv. I op til dimensioner 254 x 254 x 305 mm. 3D Printing er en produktionsmetode, hvor produktet eller modellen bliver bygget fra bunden med flere lag plastik. 3D-Printeren ligger flere lag plastik ovenpå hinanden og dermed bygger modellen op fra bunden. Vi kan producere produkter og modeller i følgende farver: Ivory, Hvid, Sort, grå, rød, blå, olivengrøn, orange og gul.

Modelmateriale: ABS
Farver: Ivory , hvid , sort , grå , rød , blå , olivengrøn , orange , gul

Stratasys fortus 250mc

Om 3D print

3D print er som nævnt et redskab til at fremstille prototyper og modeller af forskellige konstruktioner, samt til fremstilling af forskellige produkter. For visse typer af produktion, er 3D printeren blot anvendelig til at udforme prototyper og modeller, men ved visse andre typer produkter, er det muligt at skabe faktiske, anvendelige produkter – det vil typisk afhænge af, hvad produktet skal anvendes til.

 

3D printere benytter oftest plastik til opbygning af de forskellige konstruktioner, dog ses der også set flere andre materialer i brug ved 3D Printning. Materialet, her plastikken, bliver lagt i lag oven på hinanden, således at de tilsammen former den ønskede konstruktion.

Den konstruktion som 3D printeren bygger op, bliver før printningen bygget op i et computerprogram. Her tegnes konstruktionen i et 3D program, som gør det muligt, at få fornemmelsen af, hvilket produkt, der vil blive printet.

 

En 3D printers opløsning er baseret på den lagtykkelse, printeren producerer med, samt X-Y opløsningen. De mest typiske 3D printere producerer produkter med en tykkelse på 0,1 mm, og lagene er derfor stort set usynlige for det blotte øje, hvilket er med til at få produktet til at fremstå som en ensartet konstruktion.

X-Y opløsningen angives ofte i dpi, såfremt den benytter sig af en printteknologi, der minder om en almindelig printer. Andre typer af 3D printere benytter sig af teknologier, hvor dpi ikke er relevant. Stratasys Fortus, som vi benytter hos Rolf Schmidt Industriplast, er et godt eksempel på en sådan printer.  

 

3D printere hører under kategorien additive fabrikationsteknologier, men fordelen ved en 3D printer, i forhold til andre lignende teknologier er, at den ofte arbejder hurtigere end de andre teknologier og ofte er den også lettere at anvende – dette er blandt andet en af årsagerne til, at den bliver mere og mere synlig i produktioner, hvor tiden ofte spiller en vigtig rolle.

Kontakt os idag

Telefon: (+45) 75 53 41 66
Email: rsip@rsip.com